ijsland in november

  • Taker

    Ik overweeg om in november IJsland te bezoeken voor 3 dagen (is kort, ik weet het, maar moet het ergens mee combineren). Ik land op Reykjavik aan het einde van de dag en heb daarna 3 volle dagen.

    -wat zijn aanraders om dan te zien, naast Reykjavik? Rekening houdend met wat haalbaar is binnen de tijd van 3 volle dagen?

    -hoe reis ik ter plekke? Autohuur of andere opties?

    -wat zijn leuke plekjes om te overnachten? Ik prefereer een Bed & Breakfast of een sfeervol klein hotel. Prijs hoeft niet spotgoedkoop (mag wel ;-)), maar zeker ook niet overdreven.

    -Welke reisgids kies ik? Heb vooral interesse in natuur en minder in gebouwen. Wil wel leuke tips voor accommodatie/restaurantjes. Ik hou van bijzondere plekjes, net de toeristische hotels/restaurants, maar de echte IJslandse geheimen.

    -is het begin november nog licht overdag?

    Bedankt vast voor het meedenken!

  • Jan

    http://ijsland.startpagina.nl/

  • Mirjam

    Hallo Taker,

    Leuk hoor, IJsland! Ik ben er 2 keer geweest en ga zeker nog terug. Jaren geleden heb ik met een vriendin overnacht in Guesthouse Sunna (https://www.sunna.is/). Dit is midden in Reykjavik, pal tegenover de Hallgrímskirkja. Op loopafstand van het centrum en toch met parkeerplek.

    Ik vond Reykjavik nog vrij ver van het vliegveld liggen. Een huurauto is daarom ideaal. Ga een dag de Gouden Cirkel doen maar rij ook eens naar Krísuvík (weg 42 naar het zuiden vanaf Reykjavik): geothermisch wonder én stokvissen (tenminste, wel de twee keer dat ik er geweest ben).

    Het wordt in IJsland niet de hele dag donker in de winter dus je hebt voldoende daglicht.

    Zonsopkomst 1 november 9:11 uur 30 november 10:43 uur

    Zonsondergang 1 november 17:11 uur 30 november 15:49 uur

    Veel plezier!

    Vriendelijke groet,

    Mirjam