We hebben dit jaar in Ijsland gedroogde vis gekocht (hardfiskur). We weten echter niet hoe je dat moet klaar maken. Heeft iemand tips of recepten?
Hello Dirk.
It is very easy to make Harðfiskur if you have the right circumstanses and raw material.
The fish that is used has to be totally fresh ( Cod, Haddock, Ocean catfish) in fillets is
hung up (best near the ocean) in a rain and fly (insect) proof shelter where air slips
easily through, there the fish has to hang untill dry, then beaten with a hammer.
Also possible to do this in machines with strong fans. Good dryed haddock in Bónus
costs about 7000.- kr a kilo. (To make one kilo of harðfiskur one needs 10 kg of whole fish).
Jan
P.S. Found this on the net: http://www.isholf.is/gullis/jo/dry_fish.htm
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?