Smyril line

  • Laurien

    Volgend jaar zomer willen we (4 personen met auto) met de Smyril line naar IJsland. Is de boot goedkoop te boeken via een andere organisatie dan Smyril zelf of heeft de boot een vaste prijs en geen aanbiedingsmogelijkheden?

    Alvast bedankt voor tips.

  • Þ G

    Hello Laurien.

    Smyril line is getting more and more expensive.

    I used to travel with them to the Faroe islands,

    but today I think that the price is far to high.

    What you could do, is to try to “book” a ticket

    at these two sites, the Faroese one, and the

    Icelandic one, and compare if there is any price

    difference between them and the Dutch one.

    Föroyar= http://www.smyrilline.fo/prisir-13690.aspx

    Ísland= http://www.smyril-line.is/index.php/bokadhu-ferdh

    I hope you can find a way through this.

    Regards

    Þ G

    - - - - -

    Borgarnes Today !

  • luc

    Ik had voor 2011 geboekt maar door ziekte moeten annuleren. In augustus -september 2012 dezelfde overzet geboekt ( met 3d. op Faroer) en de prijs was geen cent gestegen, integendeel nu kreeg ik er dagelijks een daily meal bovenop. Boek vroeg genoeg en rechtstreeks met Smyril via internet. Volgend jaar gaan we maar tot Faroer en nemen we een 2p. hut, dan loopt de prijs idd wat op maar het is veel relaxter reizen dan op de berths in de 9-persoonscellen op deck2 . De daily meals heb ik elke dag mogen upgraden naar het Norrona-buffet voor 16O DKK. Dan wissel je erwten, aardappelen en een klomp kip of vis voor een prima buffet.

  • IJsje

    Via de IJslandspecialist of -beter nog- via Troll travel.

    Via Scandinavische org. boeken is vaak duurder dan via Ned. bedrijf.

    En Smyril Line houdt de koersen echt wel in de gaten.

  • IJsje

    Verder,

    Ja, vaste prijs en geen vroegboekopties.

  • e.blankestijn@planet.nl

    wij gaan 4 weken met de camper

    In 2010 bij Troll Travel geboekt

    In 2011 bij de IJslandspecialist

    geen prijsverschil

    het voordeel bij de IJslandspecialist is met vragen over IJsland.

    Zij zijn er zelf geweest en de medewerksters van Troll Travel weten er weinig van zij zijn er niet geweest

    In 2013 gaan wij weer en dan is het weer de IJslandspecilist

  • Puffino

    check voor de zekerheid even wat de kosten worden (4 personen loopt aardig op ivm vliegtuig dus zal wel niet lonen maar toch) als je de auto laat verschepen. Is erg leuk om te doen, en niet moeilijk (integendeel). Reken ook mee dat je minder hoeft te rijden, niet hoeft te overnachten onderweg (of zou je zonder overnachting naar noord Denemarken rijden?) etc.

    http://www.ijslandspecialist.nl/ijsland/ind_vrachtvlieg.asp

    Maar nogmaals, met 4 personen moet je dan wel vliegen en dat is waarschijnlijk minder handig.

  • IJsje

    Wij hebben geen vragen, zoeken alles zelf via internet wel op. Is (onze ervaring) vaak betrouwbaarder dan telef. info bij reisbureau.

    Nadeel van IJsl.spec. vonden wij dat de afhandeling van de boeking e.d. wat slordig/nonchalant verliep. De hoge reissom is toch

    geen ‘pakje boter’, dus dan willen we -als klant- graag een vertrouwenwekkend en gedegen reserveringsafhandeling.

    Naar Hirtshals rijden met alleen een auto (dus zonder caravan o.i.d.) is toch goed te doen in één keer.

  • Laurien

    Met z'n allen op de boot of auto laten verschepen lijkt niet veel in geld te schelen.

    Auto laten verschepen levert ook een extra hotelovernachting op lijkt het omdat je niet gelijk bij je auto kan, als ik het goed heb begrepen. Daarbij hadden wij de vraag of je alle (kampeer)spullen in je auto kan stoppen. Is dat veilig als hij in de haven staat?

    Fly-drive lijkt ons het duurst, omdat je niet allemaal kampeerspullen mee kan nemen en dus duurder overnacht dan wanneer je met je eigen auto + kampeerspullen gaat. Van te voren geboekte rondreizen met huurauto zijn ook duurder. In ieder geval als je 4WD wilt.

    Kortom in ieder geval met eigen auto is het goedkoopst. Of maak ik dan een denkfout???

    Via vracht of Smyril is afhankelijk van de vragen: Is de boot leuk? Word je zeeziek? Staat de auto veilig in de haven? Nog wat beslissingen te nemen dus. Zo ook de periode, juli of augustus??

    Vragen, vragen. Alvast bedankt voor een aantal antwoorden! Helpt ons weer verder.

  • Puffino

    Auto staat veilig in de haven ja, hij is wel in principe onverzekerd, dus zelf een transportverzekering afsluiten. Kostte ons 150 euro voor een waarde van 20.000 euro.

    De haven lijkt altijd een enge omgeving, maar in Rotterdam staat ie in een afgeschermde loods, bij mensen die hun spullen koesteren. Stevige jongens, maar aardig, echt. In IJsland staat ie op open terrein, wel achter een schuifhek, maar IJsland is IJsland. Daar gebeurt echt niks. En ja, de auto laat je achter met de sleutels in het contactslot…. Echt. En er gebeurt niks mis mee.

    De jeugdherberg in Kevlavik is een goedkoop onderkomen, wij slapen daar graag als we de avondvlucht hebben, taxi er heen is niet duur ondanks het late uur van aankomst: het is maar een kort ritje. Dan pakken we de volgende ochtend de gewone bus uit het dorp bij de take-away tegenover de kerk, uur of negen vertrekt die ongeveer. Die brengt je naar Hlemmur in Rvk, daarvandaan de gewone bus naar de haven. Je stapt boven uit en loopt de weg af naar beneden en je bent er. Als je van te voren effe belt is dat wel prettig. Niet dat het iets uit lijkt te maken maar toch. Je wordt daarna netjes naar de auto gereden, een nieuwe service…. En je rijdt dan netjes om half twaalf of zelfs eerder al weer weg met je auto, niet slecht. En na 150 meter stop je gelijk naast de Bonus (stijl “Dirk vd Broek”) supermarkt, of de Hagkaup (stijl “AH plus nog meer luxe”), om de wagen met verse boodschappen vol te gooien ;-)

    Je kunt natuurlijk de auto bij verscheping zo volladen als jij wilt, je betaalt per volume, niet per kilo. Ha! Die van osn zit stampensvol met alles, die verzekerde waarde van 20k komt niet beaald van de auto ;-)

    Als je meer info wilt, prima, PM maar even, dan bellen we desnoods wel effe. Geen punt.